Geachte relatie,                                                                                                                                            

Ook wij ontkomen er niet meer aan, prijsverhogingen en vertraging in de leveringen! U heeft hiervan vast al een of meerdere keren kennisgenomen via de diverse mediaberichtgeving.

Gasprijzen.

De gasprijzen stijgen enorm waardoor de fabrikanten van onder andere keramische tegels en keramisch sanitair met enorme kostenstijgingen worden geconfronteerd. Soms tot wel het drievoudige van de in de begroting opgenomen productiekosten.

Experts verwachten niet dat de prijzen aanzienlijk zullen dalen waardoor fabrikanten gedrongen worden ovens uit te schakelen en orders te annuleren.

Schaarste grondstoffen.

Ook schaarste in grondstoffen heeft consequenties op de prijsstijgingen en levertijden van de producten.

Dit geldt niet alleen voor keramische producten maar ook voor bijvoorbeeld de meubel- en staalindustrie en zelfs de verpakkingsindustrie kent problemen waardoor goederen niet vervoerd kunnen worden. 

Brandstofprijzen.

Naast de bovengenoemde problemen moeten we ook niet vergeten dat de brandstofprijzen op dit moment omhoog zijn geschoten en hierdoor ook het transport een stuk duurder is geworden.

Prijsstijgingen.

Alles bij elkaar opgeteld worden wij bijna dagelijks geconfronteerd met prijsverhogingen. Sommige gaan direct in, andere per 1 januari 2022. Bij deze nieuwsberichten over de prijsstijgingen wordt ook aangekondigd dat we rekening moeten houden met meerdere prijswijzigingen in de komende periode. Hierdoor kunnen we stellen dat de producten de komende periode naar verwachting tussen de 5% en 20% zullen stijgen!

Leververtragingen.

Door bovengenoemde problematiek lopen ook de levertijden alsmaar op en worden we geregeld verrast met herziene orderbevestigingen en langere levertijden dan in eerste instantie aangekondigd.

Het maakt het voor ons ontzettend lastig om concrete levertijden af te geven. We zijn ons ervan bewust dat dit consequenties heeft voor uw planning en zullen er alles aan doen u zo goed als mogelijk te bedienen en informeren over de levertijden. Echter kunnen wij geen garanties geven zolang de goederen nog niet bij ons in het magazijn staan.

Fabriekssluitingen.

Mede door de enorme stijging in de gasprijzen bestaat de mogelijkheid dat fabrikanten “tijdelijk” productiebanden of zelfs de gehele fabriek sluiten. Ook zal de focus gaan naar de hardlopende producten en zal de levertijd voor de minder gangbare producten nog verder oplopen.

Al met al geen positieve mailing van onze kant maar het is de realiteit en we zullen met elkaar een weg moeten vinden om de eindgebruiker een mooie nieuwe vloer of badkamer te leveren.

Van onze kant zullen wij er alles aan doen om u zodra er problemen zijn met een order u te informeren en de mogelijkheden te bespreken.

Wij hopen op uw begrip voor deze vervelende situatie waarin we met z’n allen in zijn beland.

Webshop verschuur.nl

Er zijn gelukkig ook nog positieve zaken te melden. Vanaf 1 januari 2022 is onze B2B webshop live en kunt u indien gewenst online uw prijzen van onze producten inzien. U kunt nu al een kijkje nemen in de shop en we staan open voor tips en adviezen

om onze shop verder uit te breiden en verbeteren. Wilt u meer weten over onze webshop neem dan contact op met Edwin Lek, onze webshopbeheerder. www.verschuurshop.nl

Openingstijden en leveringen rondom feestdagen.

De feestdagen staan binnenkort weer voor de deur. Daarom willen wij u graag alvast op de hoogte stellen van onze openingstijden en levermogelijkheden.

Leveringen en bezetting showroom

Week 52 zijn wij geopend maar met een beperkte bezetting. In deze week wordt er o.a. geïnventariseerd, de showroom deels verbouwd en gaan we ons buitenterrein herindelen.

In deze week is uitleveren alleen bij uiterste noodzaak mogelijk.

Openingstijden tijdens feestdagen.

Op vrijdag 24 december sluit onze showroom en magazijn om 12.00uur

Zaterdag 25 december en uiteraard ook zondag 26 december 2021 zijn wij gesloten.

Maandag 27 december tot en met woensdag 29 december is onze showroom geopend van 9.00 – 17.00uur. Donderdag 30 december zijn wij geopend van 9.00 tot 12.00uur.

Vrijdag 31 december 2021, zaterdag 1 januari, zondag 2 januari en maandag 3 januari 2022 is de Tegelhal gesloten. Vanaf dinsdag 4 januari 2022 zijn wij vanaf 8.30uur weer bereikbaar.

Coronamaatregelen Tegelhal.

Onze winkel valt onder de genoemde openbare ruimten, wij treffen maatregelen om besmettingen en hoge boetes te voorkomen.

Op de website van de rijksoverheid valt het volgende te lezen:

“De mondkapjesplicht geldt in alle publieke binnenruimten, stationsgebouwen en luchthavens.
Voorbeelden van publieke binnenruimten zijn winkels, musea, benzinestations, theaters en concertzalen. Een mondkapje is niet verplicht als mensen een vaste zitplaats hebben.

Wij zullen onze medewerkers en bezoekers in de showroom te allen tijde vragen een mondkapje te dragen. Tijdens een verkoopgesprek mag het kapje af, mits de 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Mocht uw klant ontheffing hebben voor het niet dragen van een mondkapje dan verzoeken wij u de klant enkel op afspraak de showroom te bezoeken om discussie en scheve gezichten in de showroom te voorkomen.


Wij vallen nietonder de categorie die verplicht de 3 G’s (getest, genezen of gevaccineerd) dient te controleren met de QR-code of een negatief testbewijs.

Let goed op elkaar en blijf gezond. Wij wensen u alvast hele fijne feestdagen toe.

Met vriendelijke groet,

Henri Verschuur

Tegelhal Verschuur